Mobila spel

Utbudet för den som vill spela mobila spel har ökat kraftigt på senare år. Mobilspel är en sorts applikation eller program, som används för att roa och underhålla innehavaren. Fördelen med mobilspel är att man hela tiden kan ha med sig den lilla enheten, nackdelen är att storleken på skärmen och behovet av att hela tiden vara uppkopplad medför begränsningar.

Ett av de första mobila spelen var masken eller ormen, som var en rad av tecken som ökade för varje gång den vände,. Målet var att djuret inte skulle krocka med sin egen svans, vilket förstås blev svårare ju längre ormen blev. Spelet var enkelt att visa på en skärm och hängde med till de tidiga mobilerna.

Idag har spelen blivit mer komplicerade, och det finns många fantasifulla underhållningsmöjligheter. Alla klassiska brädspel, kortspel, hasardspel och spel på sport kan man idag göra med den enkla lilla prylen. Det har också uppfunnits nya spel som äventyrsspel och rollspel, och kortspel där man spelar korten mot varandra är mycket populära. Det finns flera hundra olika spel att spela i mobilen, både för barn och vuxna.

Moderna mobiler innehåller mycket teknik som används för att förhöja spelupplevelsen. Pekskärmarna har möjliggjort för många nya spel, eftersom spelarens rörelser blir enklare och mer exakta direkt på skärmen. Även möjligheten för spelaren att skaka och luta spelet har använts som ett sätt att skapa nya spel av gamla. Många av dem mest populära spelen utnyttjar att spelaren vill slå ihjäl lite tid under en kort stund. Den populära tillämpningen av Alfapet, Wordfeud, kan spelas under korta stunder då man tar en liten paus. Då är det viktigt att spelet startar snabbt så att inte pausen tar slut under tiden spelet startar. Det är roligt att spela i mobilen, och möjligheterna till underhållning och vadslagning är näst intill oändliga.