Spela roulette i mobilen

Roulette är ett roligt och spännande spel som också har en viktig roll i många filmer. När man spelar roulette släpps en kula ner i en skål med roterande skiva och spelaren ska gissa var kulan hamnar. Det är ett så kallat rent hasardspel. Skivan har 37 fack som är numrerade från 0 till 36. Nollan är grön, och de udda siffrorna är röda och de jämna svarta. Spelaren kan lägga sina pengar på en specifik siffra, rött eller svart, eller övre respektive undre halvan. Nollan tillhör förstås huset. Spelet roulette sägs ha uppfunnits av den franska matematikern Blaise Pascal, när han försökte uppfinna evighetsmaskinen, perpetum mobile.

Roulettespelet är en hybrid mellan ett spelhjul som uppfanns 1720 och det italienska spelet Biribi. Spelet har spelats i sin nuvarande form sedan 1796, då det beskrevs i en bok som utspelas på Palais Royal i Paris. Boken beskriver också de två fack som är reserverade för huset, husets fickor, vilket ger huset matematiska fördelar. I roulettens tidiga historia experimenterade man med upp till tre nollor, och det nuvarande hjulet med en nolla introducerades av Francois och Louis Blanc för att konkurrera med de andra spelhusen i den tyska spelstaden Bod Homburg. Faktum är att summan av talen 1 till 36 är 666 vilket brukar kallas för djävulens tal.

I USA blev roulettehjulet mycket populärt. Det färdades upp längs den stora floden Mississippi, för att sedan vika av västerut. Det var i USA som hjulet började placeras på ett bord för att se till att inga hemliga mekanismer kunde gömmas under det, eftersom det fanns så många lurendrejare vid den tiden i Amerika. Enligt legenden spelade Blancs roulette med djävulen för att komma över spelets hemligheter. I roulette kan spelaren spela tills dealern har lagt dollyn på bordet. När den är lagd kommer dealern dra bort alla förlorade marker. Roulette passar utmärkt att spela via mobilen för den som behöver ett litet tidsfördriv.