Spela bingo i mobilen

Uncategorized

I bingo har spelaren en bricka med nummer eller ord. Spelledaren ropar ut siffror eller ord, och den som först får en hel rad överkryssad ska rop Bingo! Raderna kan i allmänhet vara horisontella, vertikala eller på diagonalen.

Spelet kan också användas för att lätta upp tråkiga jobbmöten, “floskelbingo” är t ex ett begrepp där deltagarna skriver upp ord som de tror kan komma i ett tal, och sedan kryssar för dem allt eftersom talaren nämner dem. I kobingo delas ett fält upp i numrerade rutor och spelarna satsar på i vilken ruta korna kommer släppa en komocka. I poesibingo finns istället ord på bingobrickan, och personerna prickar av orden allt eftersom poeter på scen läser upp sina dikter. Detta liknar floskelbingo.

Bingo är ett stort folknöje och för många ett sätt att umgås. De lokala tillfällen för bingo minskade sedan TV införde det omåttligt populära programmet Bingolotto. På senare tid haven internetbingo kommit starkt. Den sociala delen underhålls genom chattfunktioner, där deltagarna kan kommunicera med varandra direkt i datorn. Internetbingohallar delar även ut priser i chattarna, för att hålla igång samtalet.

Det sociala är en viktig del av bingo, och särskilt anställda chattvärdar ser till att forumen håller en trevlig ton. Dessutom svarar de på egna frågor och arrangerar chattävlingar. Bingo är relativt lätt att både anordna och förstå, och många föreningar anordnar bingokvällar som ett enkelt tidsfördriv. I Sverige är bingo omgärdat med många regleringar, och får bara genomföras av föreningar som har en betydande andel unga medlemmar och en aktiv ungdomsverksamhet. På detta sätt har bingospel bidragit till stora belopp till ungdomsverksamhet i föreningsform i Sverige. Utan bingo skulle många idrotts- och intresseklubbar vara tvungna att lägga ner sin verksamhet. Nuförtiden är Bingospelet helt datoriserat, oavsett om det sker i en hall eller på internet. Bingo är också ett vanligt och enkelt spel att spela i mobilen.