Titta på sport i mobilen

Uncategorized

För den som älskar att se och spela på sport är möjligheterna i mobilen enorma. Det är en stor fördel att kunna ta med sig sin favoritsport vart man än går, till skillnad från tidigare då hela Sverige blev lamslaget när Ingemar Stenmark åkte störtlopp. Alla ville ju vara hemma för att se loppet, och då ringde många helt enkelt och sjukskrev sig. Fotboll är en annan sport som med stor fördel kan ses i mobilen. Hästsport, både trav och galopp är tillgängligt, och det går snabbt att spela på sin favorit. I mobilen kan man följa tävlingar från hela världen utan att vara på plats. Även udda tävlingar, som hundkapplöpningar och skidtävlingar går att följa. Vissa spelbolag visar också tennis, ishockey och basket. I vissa delar av världen anordnas också tävlingar där mobilen används som verktyg, till exempel det finska VM i mobiltelefonkastning.

När man tittar på något via datorn eller mobilen samtidigt som det händer, kallas det för livestreaming. Detta är förstås inte gratis att erbjuda utan kräver investeringar både i sändningsteknik och sändningsrättigheter. Därför måste användren vara uppkopplad endera mot ett spelbolag eller en TV-kanal för att kunna se utbudet. På spelbolag behöver man ofta vara aktiv kund, det vill säga ha gjort en insättning på sitt konto, för att kunna titta på sändningen. Många TV-bolag kräver en avgift för att få titta på utbudet, även om de också är reklamfinansierade.

Eftersom det är skillnad på formatet när man tittar i mobilen respektive på dataskärmen, har en del TV-bolag och spelbolag tagit fram mobilanpassade versioner av sin sändning, vilket förstås är en fördel. Den som vill titta på livestreaming behöver ha en relativt modern mobil, men ofta spelar det ingen roll om mobilen har iOS eller Android som operativsystem. Det är fantastiskt att ha tillgång till hela världens sport i fickan!